Jokunen vuosi sitten siskon mies rakensi itse heille kylpytynnyrin. Polskuttelu siinä näytti sen verran mukavalle, että suostuttelin tuon oman ukkoni kokeileen, josko mekin osattas itse sama tehdä. Hänen ei tietenkään auttanu muuta ku suostua ;). Projekti alkoi loppukesästä puoli toista vuotta sitten. Koska budjetti kylpytynnyrin tekemiseen oli hyvin hyvin hyvin minimaalinen, niin tarvikkeet koitettiin haalia kasaan muiden ylijäämäromuista ja roskapuista. Pohjalle laitettiin muutama kuormalava ja paljun runkoa alettiin kasaamaan niiden päälle. Rungosta tehtiin 8-kulmainen, halkaisijaltaan vajaa 2 m.

406255_3893584531143_428428296_n-normal.

Sopivasti silmiin pisti Regionlinessa ilmoitus, missä myytiin vanhaa huopakaton alla ollutta kosteuden kestävää vaneria. 40 eurolla saatiin siis vanerit, jotka riittivät koko paljun vuoraamiseen. Niillä päällystettiin paljun sisäpuoli ja saumat tiivistettiin uretaanilla.Ulkopuolelle laitettiin eristeeksi uretaanilevyä.

244364_4062026142078_180640358_o-normal.

Tiukalla budjetilla kun tekee, ei kaikkea tarvittavaa pysty heti kerralla hankkia. Näin ollen meni myöhälle syksyyn ennen kuin saatiin ostettua tarvittava määrä lasikuitumattoa ja hartsia, joilla sisäpuoli käsiteltiin vedenpitäväksi. Onneksi Biltemasta löytyi suhteellisen edullisesti tarvikkeet tuohon hommaan. Syksy ja pakkaset hätyyttelivät kuitenki jo sen verran, että kuivaamista piti avittaa auton sisätilanlämmittimellä ;).

204730_4389450367479_1745887420_o-normal

Talven palju seisoi ja odotti kelien lämpenemistä, jotta se saataisiin viimeisteltyä. Ajattelimme, ettei se ole enää kovin iso homma, kunhan saadaan tarvikkeet hankittua, mut toisin kävi - ja ihan omaa tyhmyyttä / tietämättömyyttä. Siskon mies käsitteli heidän paljunsa epoksipinnotteella. Tutulta saatiin pientä korvausta vastaan sitä ja oltiin tyytyväisiä, että tuleepahan meidänki paljusta kestävä, kun alla on lasikuitu ja sen päälle vielä tulee epoksi. Olisi vain pitänyt kysyä tarkemmin neuvoa epoksin ja kovetteen sekoitussuhteesta. Siinä kävi nimittäin niin, että epoksi ei koskaan kuivunut kunnolla... Se oli tahmeaa kuin juokseva hunaja tai purukumi. Tilannetta koitettiin korjata laittamalla päälle toinen kerros epoksia, missä on mukana enemmän kovetetta. Se tuntui toimivan hyvin, mutta kun paljuun vedet laitettiin ja itse sinne pulahdettiin, niin ei pinta kestänyt, vaan vähänkin kovemman kosketuksen mukana se lähti irti. Ja oli edelleen ihan järjettömän tahmeeta tavaraa.

Tässä vaiheessa tympäs jo sen verran, että teki mieli jättää koko homma kesken. Luovuttajia me ei kuitenkaan olla, joten eiku hampaita purren kaapimaan kaikki epoksi pois koko paljusta. Ja voin kertoa, että se ei ihan helppo homma ollut... Kun se oli pääosin poissa, niin sitten lamellilaikoilla ja rälläkällä hiottiin pintaa puhtaaksi. Ja kummahan se olisi ollut jos tämä olisi sujunut hyvin! Ettei liian helpolla päästäis, niin rälläkkä otti ja kärähti kesken hiomisen. No onneksi saatiin pinta kuitenkin hiottua ja alla ollut lasikuitu hyvässä kunnossa. Pariin kohtaa laitettiin vielä kerros lasikuitumattoa ja koko paljun yli vedettiin hartsikerros. Biltema on ollut ihan loistava paljuntekijänpuoti =D. Sieltä löytyi myös loistavaa venemaalia, jolla paljun sisäpuoli maalattiin. Kolme kerrosta maalia ja palju oli valmis =). Kamiinan laitoimme paljun ulkopuolelle ja sen saimme ystävämme avustuksella.

 

1015789_10200509285107700_35658472_o-nor

Loppukesästä teimme vielä rappuset ja tuunailtiin paljua köysillä. Ulkopuolelle laitettiin paneelit, jotka myös on roskapuusta sahattu. Siihen päälle terassiöljy, jotta ne paremmin säätä ja vettä kestävät. Siinä se sitten oli =). Loistavasti palju toimii ja mikäs sen romanttisempaa kuin istua ja nauttia siinä kirpeänä pakkasiltana kirkkaan tähtitaivaan alla <3. Kaikenkaikkiaan hintaa paljulle tuli n. 250-300 euroa.

108-normal.jpg