Kuormalavasta on moneksi, ei muuta voi sanoa ;). Yhtä sun toista lavoista ollaan värkkäilty, mut ei vielä koskaan vitriinikaappia. Paitsi nyt =D. Lisää kaappitilaa tarvitaan ja etenki Pentikin Vanilja-astiaston halusin saada esille paremmin. Kauniita vitriinejä ois tietysti myynnissä useitakin, mut taas törmätään ongelmaan nimeltä raha, joten eiku värkkään sellasta itse. Näihin tämän blogitekstin huonekaluvärkkäyksiin meni rahaa tasan tarkkaan 0,00 €.

Alla olevista kuvista näkyy lähtötilanne. Harmaantuneita lavoja hankittiin 4 kpl. Ensimmäisenä lavat hajotettiin.

045%20%282%29-normal.jpg047%20%282%29-normal.jpg

Sen jälkeen laudat otettiin sisälle kuivumaan ja naulat irrotettiin niistä.

,113-normal.jpg116-normal.jpg

Kun laudat oli kuivaneet, niistä kasattiin kolme "laatikkoa", joista takimmaiseen laitettiin taustalevyksi laudat. Toisessa kuvassa näkyvät vitriinin ovet. Minulla oli valmiina kaksi vanhaa ikkunapokaa ruutuineen ylimääräisenä. Kumpikin oli hieman rikki, mutta pienellä tuunauksella, niistä saatiin vitriiniin ovet.

120-normal.jpg035-normal.jpg

"Laatikot" kiinnitettiin toisiinsa, hiottiin irtolika ja tikut pois sekä pintaan suihkutettiin kevyt kerros lakkaa.

003-normal.jpg

Ovet kiinnitettiin saranoilla, jotka myös löytyivät itseltä valmiina. Biltemasta nämät joskus ostettiin ja hintaa parilla oli alle 10 €.

005-normal.jpg

Sisälle vanerista tehtiin pari hyllyä ja siinä se nyt sitten on =). Kuvakulma on vähän huono, mutta tosi nätti tuosta tuli - ainaki omasta mielestä. Vaniljan astiasto on kuin tehty vitriiniin. Paikka sille löytyi itse tehdyn senkin päältä. Senkistä mainitsinkin jo edellisessä blogitekstissäni. Se on tehty myös täysin roskapuusta. Päälle laitettiin keittiön pöydän tuunauksesta ylijäänyttä laminaattia. Ovet siihen tehtiin samoista kuormalavan laudoista kuin vitriinikin. Hieman vielä tarvii saranoita säätää, jotta ovet on samalla korkeudelle ja että ne sulkeutuvat kunnolla.

103-normal.jpg

Kuvassa isäntä tekee senkin ovia. Hän halus kokeilla kiinnittää laudat tosiinsa perinteisesti puutapeilla.

,132-normal.jpg

Senkin vieressä on jo aiemmin hankittu laatikosto. Hieman nuo eriparia ovat, mutta ei niin, että se mua haittais =). Seinälle laatikoston yläpuolelle ja vitriinin viereen päätettiin tehdä pari avohyllyä (seinä oli aika alastoman näköinen kun siinä ei mitään ollut). Paikalla oli aiemmin aika massiivinen yläkaapisto, joka nyt siirrettiin toiseen paikkaan. Tällä tavoin saatiin keittötä paljon avoimemman ja valoisamman näköiseksi. Seinähylly tehtiin vanhoista lattialankuista. Niitä vähän hiottiin ja petsattiin ebenpuu-värisellä petsillä, jota iteltä löytyi. Ylähyllyä koristaa mm. itse tehty taulu. Se on tehty samanlaiseen ikkunapokaan kuin vitriinin ovet ja kuvassa on itse otettu valokuva omalta pihalta.

106-normal.jpg

Täydelliset nupit vitriinin ja senkin oviin on ostettu Hyvän Tuulen puodista. Sieltä on myös alemmassa kuvassa näkyvät hyllynkannattimet sekä lyhty ja pöllöpurkit, jotka ovat alimmissa kuvissa. Ihana kauppa <3.

100-normal.jpg095-normal.jpg094-normal.jpg093-normal.jpg