Meidän ruokapöytä on aika kulunut ja jo elämää nähnyt. Käytettynä sen hankimme ja käytönjälkiä on tietty tullut lisää tässä vuosien varrella. Me olemme kuitenkin pöydästä tykänneet kovasti, sillä se on toimiva ja muuten kivan näköinen. Uuden pöydän hankkiminen ei ole mikään pieni investointi ja kuten sanottu, pöytä on ollu tykätty, joten pähkäilimme miten sitä voisi uudistaa. Mietimme mm. lasin hankkimista pöytätason päälle, pinnan hiomista ja käsittelyä maalilla, lakalla tai petsillä jne. Lopulta kuitenkin päädyimme kokeilemaan, miltä se näyttäisi laminaateilla päällystettynä. Ja täytyy sanoa, että hyvin tyytyväisiä olemme =).

Siskoni perheineen uusi laminaatit keittiöönsä ja eteiseen ja me tilasimme samalla laminaatit meidän pöytään. Mieluisa laminaatti löytyi Paradorin valikoimasta. Wine and fruits rustic- malli oli juuri sitä mitä haimme. Jos kiinnostaa katsoa tarkemmin, niin laminaatti löytyy täältä: http://www.erikoisparketti.fi/PARADOR-Trendtime-2-Wine&Fruits---rustic-laminaatti.html

Mattopuukolla laminaateista sai pontit näppärästi pois ja asennuksen aloitimme ruuvamalla (joku toinen tapa ois ehkä taannut siistimmän lopputuloksen, mutta ruuvit saa näppärästi pois, jos mieli muuttuu) laminaatit pöytälevyn sivuihin. Jätimme ne hieman korkeiksi, jotta pöydän päälle tulevat laminaat voi upottaa paikalleen. Niitä ei siis tarvitse kiinnittää mitenkään, vaan upottamalla ne pysyvät hyvin paikallaan. Päälle tulleiden laminaattien reunoista myös pontit poistettiin, jotta ne istuvat mahd. hyvin paikoilleen. Ihan järjettömän tyytyväisiä olemme nyt pöytään. Vielä jossain vaiheessa jotkut listat voisi reunoihin laittaa =).

041-normal.jpg

 

Laminaattia jäi yli jonkin verran, joten roskapuusta teimme teeveetason rungon ja sen päällystimme samalla laminaatilla. Teimme itse myös keittiön senkin, jonka päällystimme laminaatilla, mutta tästä myöhemmin ;). Senkki, ruokapöytä ja tv-taso ovat samassa tilassa, joten on kiva, kun huonekalut passaa hyvin yhteen =)

050-normal.jpg